OM CARIN

Carin Hörnfeldt

Nu med mitt företag Creo motivation vill jag dela med mig av min samlade kunskap och erfarenhet av personlig utveckling. Min drivkraft och det jag verkligen brinner för är att motivera andra till att må bra och bli lyckliga genom att måla med fokus på känslor. EQ-painting är metoden som jag jobbar med. Lyssna på videon så förstår du varför.

HELLO!

 

Starten. Det var 2005 när jag började Spa-programmet. Jag uppmuntrades att skriva om Bildterapins hälsoeffekter. Jag fann den finska hjärnforskaren Matti Bergström och hans teorier och studier om kreativitet, och då även EQ-painting.

Jag kände att det här var helt rätt för mig, eftersom jag varit konstnär sedan jag lärde mig måla olja på högstadiet. Jag hade några år innan slutat måla på det intellektuella sättet (föreställande konst), och istället bara följt min kreativa inspiration som skapade tavlor som var abstrakta men gav en unik upplevelse till den som betraktade målningen.

 

När jag sedan utbildade mig till både lärare och coach i EQ-painting, så kände jag att det här är ett otroligt enkelt och effektivt verktyg som jag vill dela med mig av. EQ handlar om våra känslor. Att lära sig att förstå och hantera sina känslor. Jag har därefter jobbat med mina egna känslor från mitt eget "bagage". Det bästa sättet att lära ut något känner jag. Rensa hos dig själv först, för att kunna förmedla metoden på bästa sätt. Jag har nu snart jobbat med EQ-painting i 12 år.


1995 började jag min egen personliga utveckling genom att läsa boken "Inre rikedom" av Sarah Ban Breathnach. Därefter blev det fler böcker. Just nu är det runt ett hundratal. Men i varje bok så är det något som jag tagit med mig och satt ihop till min egen uppfattning av verkligheten.

 

Jag har med tiden förstått mer och mer hur världen fungerar och vad vi behöver för olika verktyg för att ta oss fram på vår väg. Hur vi ska bli lyckliga, eller som jag tänker: Finna frid, kärlek och glädje oavsett vad som händer utanför oss själva.

Det är ett antal pusselbitar som vi behöver få balans i. Vår mentala hälsa. Vår känslomässiga hälsa. Vår fysiska hälsa. Jag kan stötta dig med kreativitet, hitta dina inre resurser och att få energi, och allt blir otroligt utvecklande!